Családrendszer elemzés

Sikerpszichológus
magán pszichológus Budapesten
-önismeret, önbizalom, siker

Családrendszer elemzés

A család a legfontosabb csoport, komplex működési egység a társadalomban. Jelentős értékeket hordoz, és nagy a személyiségformáló ereje, mivel a családtagok állandó érintkezésben vannak egymással. A család érzelmi kapcsolatokra épülő rendszer, ami meghatározza szociális és pszichés környezetünk alapjait. A családi rendszernek követniük kell a külső és belső változásokat. Ez sokszor nem könnyű, mert ilyenkor a családtagok egymáshoz való viszonya is megváltozik. Előfordul, hogy az ilyen változásokat a család nem képes követni, ilyenkor működészavar lép fel, ami viselkedéses vagy testi tünetek formájában jelentkezik. A családrendszer elemzés a családterápia ezen megállapításain alapul, az egyén nem választható el a környezetétől, mert annak szerves része.
A család a jól működő mintákon kívül olyan nem megfelelő mintákat is továbbadhat tagjainak, amelyek tudattalanul is befolyásolják a tagokat, meghatározzák a családtagok életét. Az ilyen minták sokszor a gyermekekre vannak a legnagyobb hatással, és könnyen viselkedéses vagy testi tünetként jelenhetnek meg.

A családrendszer elemzés alatt a családfa is elemzésre kerül, segítségével elkezdődik a káros minták feltárása. A kliens aktuális társas kapcsolatai is kiindulási pontként szolgálnak a helyzet jobb megértéséhez.

 

Önismeret, önbizalom, stresszcsökkentés, pánik, depresszió, allergia kezelés, pszichológus magánrendelés Budapesten - budapesti pszichológus

WeblapÉpítő