N.L.P

Sikerpszichológus
magán pszichológus Budapesten
-önismeret, önbizalom, siker

N.L.P

A Neuro-Lingvisztikus Programozás azon alapul, hogy gondolkodásunk alapja a nyelv, amelynek segítségével kifejezzük gondolatainkat. A neuro szó pedig arra utal, hogy a világ észlelésében az ideg és érzékelő rendszer játszik szerepet. Az életünk során tapasztaltak ez észleléseink és gondolataink alapján szerveződnek egységekbe (sémákba).
Az NLP módszer segítségével, ezek a rögzült, kialakult sémák megváltoztathatóakká válnak. Ez akkor válhat szükségessé, ha egy-egy ilyen séma nem működik jól, például tünet, betegséget okoz, mint például az allergia. Az ilyen tünetek, a kialakulásukkor mindig pozitív indíttatásból jöttek létre, később viszont már meghaladottakká válva tünetekben térnek vissza.
Ilyen esetben a terápia folyamán az adott sémához tartozó élmény kerül feltárásra, és átírásra, amitől a hozzá kapcsolódó nem kívánt tünet, viselkedés stb. megszűnik. A problémát okozó séma átírása azért működik, mert a tünet kialakulása előtt a kliens életében volt olyan periódus, amikor egészséges volt. Ennek szintén van egy belső sémája, amire a páciens szervezete emlékezik. A terapeuta ezt felhasználja a gyógyulás eléréséhez.

 

Önismeret, önbizalom, stresszcsökkentés, pánik, depresszió, allergia kezelés, pszichológus magánrendelés Budapesten - budapesti pszichológus

WeblapÉpítő