Relaxáció

Sikerpszichológus
magán pszichológus Budapesten
-önismeret, önbizalom, siker

Relaxáció

A relaxáció kifejezés szó szerint ellazulást jelent, és azon módszerek összefoglaló elnevezése, amelyek arra irányulnak, hogy megszüntessék a szorongás testi és lelki tüneteit. A módszer a test izmainak irányított ellazulásának segítségével éri el a szellemi kikapcsolódást. Az agyfrekvencia csökken, a tudatállapota megváltozik, befelé figyelővé válik. Korunkban a stressz szinte mindenkit fenyeget. A stressz tünetei a szaporább pulzus, izzadás, légszomj, anyagcserezavarok, izomfeszülés, fejfájás lehetnek.
A relaxációs állapot csökkenti a stressz káros hatásait testünkben, javul a szervek oxigénellátottsága, az anyagcsere gyorsasága 18-20%-kal lassul, a vér tejsavtartalma csökken, a koleszterinszint 30%-kal alacsonyabb lesz, a közérzetet javító endorfin-szint emelkedik.
A relaxáció nyújtotta tudatállapotban nyitottabbá válunk az érzelmeink felé, ami alapját képezi a későbbi szimbólikus képekkel végzett terápiás munkának, amilyen az imagináció, a meditáció, a hipnózis, és az ego-state terápia.

 

Önismeret, önbizalom, stresszcsökkentés, pánik, depresszió, allergia kezelés, pszichológus magánrendelés Budapesten - budapesti pszichológus

WeblapÉpítő